Welke kleur kies jij voor de babykamer?

Het inrichten van de kamer van je baby is net als de rest van jouw interieur. Je wilt natuurlijk dat het er stijlvol, maar ook hip uitziet. Om te beginnen is dat de kleurgebruik in de kamer iets waar je goed over na moet denken, je wilt natuurlijk niet dat je uiteindelijk een verkeerde beslissing hebt gemaakt. De kleur waar je voor kiest moet je namelijk een bepaald gevoel geven wanneer je de kamer binnenkomt. Het kan bijvoorbeeld zorgen voor een gevoel van vrolijkheid.

Wat belangrijk is, is dat je baby in de eerste 6 maanden bijna niets kan zien. Zelfs het contrast van zwart en wit is dan al moeilijk om te zien! Wanneer de maanden voorbij zijn kan je kindje de kleur die jij hebt uitgekozen bekijken in de kamer. Om er voor te zorgen dat je kindje in een rustige omgeving kan slapen heb ik een aantal tips.

  1. Kies voor kleuren en prints die rust uitstralen.
  2. Combineer de kleuren met elkaar zoals een grijs blauwe tint met wit, groen en bruine tinten die ook in de kleur grijs zijn. Je kunt het ook schattig maken door hier een zachte kleur roze aan toe te voegen.
  3. Voor een warme uitstraling kun je voor de kleur groen kiezen. Hierdoor haal je de kleur van de natuur in huis en creëer je een frisse openlijke sfeer.
  4. Wil je een traditionele kamer? Kies dan voor baby blauw, baby roze of unisex: zacht geel. Mintgroen is de laatste tijd ook ontzettend populair, dus voor deze kleur zou je ook kunnen kiezen. Ja, de mogelijkheden zijn eindeloos!
  5. Houd er rekening mee dat je gekozen kleur er altijd iets anders uitziet dan in het daglicht. Neem daarom eerst een tester mee om te kijken of dit de kleur is die je echt wil.

Op deze manier moet het zeker lukken met het uitzoeken van de kleur voor het kamertje van jouw baby.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *