Speelgoed voor basischoolkinderen

We weten allemaal dat speelgoed erg belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Maar waar kun je nou het beste voor kiezen? Er komen jaarlijks veel verschillende soorten speelgoed op de markt waardoor het kan zijn dat je niet meer zo snel weet wat je moet kopen. Wat zijn nou de leukste en meest traditionele cadeautjes voor kinderen? Dat is lastig om te zeggen. Baby’s spelen namelijk op een hele andere manier dan peuters, en peuters weer anders dan kinderen die naar al naar school gaan. Maar waar spelen kinderen mee die naar de basisschool gaan?

Buitenspelen
Wanneer kinderen net starten op de basisschool spelen ze in hun vrije tijd het liefst lekker buiten. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan skaten, diverse spellen met de bal waaronder voetbal en volleybal of natuurlijk even springen op de trampoline. Zo nu en dan zijn er ook rages van spellen tussendoor. Deze worden ook op straat gespeeld. Hierbij kun je denken aan het knikker spel, touwspringen, stoeprand gooien, elastieken en natuurlijk om niet te vergeten: het hinkelen! Wat nog meer leuk is voor de kinderen van de basisschool: voetballen, springtouw, rolschaatsen, vissen, (voor een dagje uit met papa), skateboarden en steppen. Op vakantie niet vergeten om een snorkel set en zwembril mee te nemen om war vissen te bekijken in de zee.

Realiteit
De realiteit is vaak terug te vinden tijdens het spelen. Dit doen zij dan ook graag met speelgoed dat ze doen denken aan het “echte” leven. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een kleine naaimachine met garen, maar ook verkleedkleren als een dokter of brandweerman. Babypoppen zoals BABY Born en Barbie zijn populair. Op deze manier leren ze namelijk hoe het is om zelf een papa of mama te zijn tijdens het vader en moedertje spelen. De aller stoerste poppen en de liefste baby’s zijn er om voor te zorgen en aan te kleden met van die schattige poppenkleertjes.

Creativiteit
Knutselen is altijd leuk! Omdat de kinderen al iets verder zijn qua ontwikkeling kan de speelgoed worden aangepast. Er wordt bijvoorbeeld niet meer gespeeld met Duplo maar met Lego. Naai- en borduurspullen zijn populair, daarnaast ook speelgoed voor het haken, handwerken, pottenbakken, mozieken, bouwplaten en modelbouw en constructiesystemen.

Zoals je leest is dus genoeg om op deze leeftijd aan te schaffen en mee te spelen. Kom je er nog niet helemaal uit? Observeer je kind en kijk wat hij/zij leuk vind om mee te spelen. Op deze manier weet je altijd wat je kunt kopen als bijvoorbeeld een leuk verjaardagscadeau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *