Zelf thuis rekensommetjes oefenen? Het helpt!

Vind jou kind het lastig om sommetjes te maken op school, of wil je gewoon dat hij/zij goed is voorbereid voor de eerste rekenles? Sommetjes oefenen kunnen jullie samen gemakkelijk thuis doen.

Goed kunnen rekenen is voor je kind een belangrijke vaardigheid om te kunnen functioneren in de huidige samenleving. Overal waar je kijkt moet er wel eens wat gerekend worden. En dan gaat het niet alleen om het maken van sommen, maar bijvoorbeeld ook kunnen klok kijken, meten, betalen, schattingen maken en een bijvoorbeeld een plattegrond lezen.

Over het algemeen is en blijft dé plek om te leren rekenen, maar jij als ouder kan ook een steentje bijdragen om het iets makkelijker te maken op school. Er wordt zelfs gezegd dat de kinderen van ouders die betrokken zijn bij het onderwijs en de school betere prestaties zien. Het gemiddelde cijfer is dan een stuk hoger! Hiervoor hoef je zelf als ouder helemaal geen rekendeskundige te zijn. Het gaat hierbij echt om de basis. Denk aan de tafels, deel- en vermenigvuldig sommen. Samen spelenderwijs thuis leren is leuk!

Voor de meeste kinderen zijn spelletjes heerlijk om te spelen. Op deze manier kunnen zij namelijk na een schooldag even ontspannen. Door dit te combineren: rekenen en spelletjes. Is het mogelijk om spelenderwijs bijvoorbeeld de tafels te leren. Er zijn verschillende soorten spellen op de markt waarbij je kind in gedachten moet tellen of het getallen rij oefent. Het kan ook zijn dat er kansen moeten worden berekend of een strategie moet worden uitgestippeld.

Er zijn veel bekende bordspellen waar rekenen in voor komt zoals een eenvoudig ganzenbordspel. Daarnaast heb je nog monopoly, maar ook Rummikub, Triominos of yahtzee. Heeft je kind een tablet? Nog beter! Er zijn apps te downloaden die rekensommen bevatten om te oefenen, maar wees eerlijk… Samen gezellig een spelletje spelen moet kunnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *