Besparen tijds het boodschappen doen? Doe het zo!

Waarschijnlijk heb je al wel gehoord dat het lage BTW tarief in 2019 stijgt van 6% naar 9%. Dit betekent dus dat de energietarieven en ook de kosten voor verzekeringen. De online prijs berekener Pricewise heeft daarom even uitgerekend wat dat betekent voor gezinnen. Om eerlijk te zijn ben ik er ontzettend van geschrokken.

Wanneer je een ‘normaal’ gezin hebt van drie personen betekent het dat de vaste lasten gemiddeld met €700,- per jaar zullen stijgen! Wanneer je dit uitrekent kom je uit op zo’n €58 euro per maand. Om eerlijk te zeggen vind ik dit persoonlijk een behoorlijk bedrag, zeker voor de gezinnen die al moeite hebben om maandelijks rond te komen.

Het maakt eigenlijk niet uit of je nu op je geld moet letten of gewoon bewust met je geld omgaat. Niemand wilt toch teveel betalen? Daarom heb ik wat bespaartips opgesteld voor gezinnen. En ja, je hebt er echt wat aan! Op deze manier kun je beginnen met geld besparen zodat je dit over hebt om leuke dingen te gaan doen met je gezin!

1. Maak van te voren een boodschappenlijstje. Zet achter ieder artikel de prijs als je deze weet. (Zorg er ook voor dat je kiest voor seizoensgroenten en fruit, deze zijn namelijk goedkoper dan bijvoorbeeld aardbeien in de winter.
2. Tel vervolgens alle prijzen bij elkaar op.
3. Bekijk of de kosten haalbaar zijn met het budget dat je te besteden hebt.
4. Wanneer je boodschappen gaat doen neem je altijd het lijstje mee. Je koopt alles wat hierop staat en wijkt er niet van af. Kijk ook direct of je het product kan kopen voor een lager bedrag dan je van te voren in gedachten had.
5. Het hangt natuurlijk af van wat je nodig bent, maar als je dit elke keer doet kan je wel €5 tot €10 besparen!

Tijd voor wat lekkers of spaar het op en ga binnenkort wat leuks doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *