Baby hapjes maken doe je thuis!

Het blijft altijd een dingetje..
Mag je je baby vanaf 4 of 6 maanden nou groente en fruit geven. Ik zelf doe het pas na 6 maanden, maar de keuze is natuurlijk aan jou. Het hapjes maken voor je baby is de beste keuze, omdat je dan weet wat je baby allemaal binnenkrijgt. Daarnaast is dit veel goedkoper dan het kopen van potjes uit de winkel. Als je een voor elke dag koopt van de maand… Reken het maar uit! Zelf zou ik ook niet iedere dag uit een potje willen eten dus dat doe ik mijn baby niet aan šŸ˜›

Zelf aan de slag om babyhapjes te maken? Wat heb je dan nodig?
Nou, allereerst groente en fruit. Daarbij een stevige staafmixer of keukenmachine om alles te pureren. Vervolgens een aantal voorraadbakjes waar je de hapjes in kunt bewaren. Deze koop je bij de Blokker, Action of de Zeeman. Op deze manier kun je de hapjes tot wel twee week in de diepvries bewaren. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is in de ochtend een bakje er uit te halen en je baby heeft snel een vers hapje.

Welke ingrediƫnten kun je het beste gebruiken?
Wanneer je het hebt over fruit gebruik je over het algemeen: appel, peer, mango, meloen, perzik en banaan. En voor groente: bloemkool, boontjes, broccoli, worteltjes, doperwtjes en pompoen.

Hoe maak je de hapjes voor je baby?
Zorg ervoor dat je de harde ingrediƫnten eerst even kookt, bij fruit is dit de appel, want deze is nogal hard. Groenten moet je altijd koken. Dit kun je gewoon samen in een pan doen. Hierna pureer je het en laat je het in het bakje afkoelen. Zodra je dit hebt gedaan kun je na 1 uur het hapje invriezen of in de koelkast leggen voor gebruik.

Yummy, dat is smullen!

One thought on “Baby hapjes maken doe je thuis!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *